top of page

segítő beszélgetés továbbképzés

terápiás és tiszta kommunikáció technikái
segítő szakembereknek

Kik vagyunk?

Vannak olyan készségek és emberi alap attitűdök, amelyek segítenek, hogy jól kapcsolódjunk egymáshoz. Akik rendelkeznek ilyenekkel, ösztönösen és természetesen használják ezeket. Ha te ilyen területen dolgozol, akkor ezek a belső beállítódások valószínűleg meghatározó szerepet játszanak nálad is. Vannak olyan ismeretek, melyek a beszélgetőpartner mély megértéséhez, az összhang eléréséhez segítenek hozzá és támogatják a feldolgozás folyamatát.

 

A program célja, hogy olyan eszköztárral gazdagítsa a segítő szakembereket, amelyekkel tudatosan és célirányosan alakítják a segítő folyamatot. Támogatják a kapcsolat kialakulását, közelebb kerülnek a segített nehézségeinek megértéséhez.

 

​Praktizáló szakemberként az Integrál Segítő Beszélgetés módszertanát és a rá épülő haladó technikákat a Terápiás Kommunikáció tantárgy keretében 2015 óta tanítom az Integrál Akadémián. Gánti Bence, a téma kidolgozójának támogatásával hatodik alkalommal tesszük elérhetővé az intézmény falain kívül a képzést az egyéb területeken praktizáló, továbbképzésre nyitott kollégák és társszakmák számára.

A tréning során a résztvevők elsajátítják az integrál pszichológia flow alapú facilitálását és folyamatvezetését. A pszichológia és a keleti hagyományok kvalitásainak integrálása kézzelfogható technikákká és szemléletmóddá válnak.

trening

Miről szól a tréning?

A tananyag humanisztikus pszichológiai, Rogersi, NLP-s és keleti hagyományok alapjain nyugszik.

Egy komplex ezközrendszert ad át, amely segítségével hatékonyan, a szakterületednek megfelelő mélységben használhatod az elsajátított tudást. Az egyes elemek egymásra épülnek. 


A tréning specialitása, hogy olyan apró mozzanatokat, finomságokat gyakorlunk ki, amelyeket nem magyaráznak el és mutatnak meg a szakképzések. A különböző szakterületekbe azonnal beépíthető eszközök mintegy alapjai lesznek a meglévő módszertanodnak és ezekkel az alapokkal kiegészülve finomodik a szakmai kommunikációd, növekszik a jelenléted mélysége és hatékonyságod a munkád során.
 

"Az az idő, amit hivatásunk gyakorlásában töltünk, az önzetlenség, tudatosság, intuíció, a feltétel nélküli pozitív elfogadás, a nyíltszívűség, erőszakmentesség és a mélyebb intimitás perceivé válnak. A tréning elvezet ahhoz, hogy megerősítsük magunkban ezeket a kvalitásokat." – Gánti Bence

Mit sajátítasz el?

Íme néhány készség, amellyel a tréning végén gazdagodsz:

 • Képessé válsz érzékelni, facilitálni és a flow elv alapján együtt áramlani azzal ​a folyamattal és tartalommal, amely a beszélőből szeretne megnyilvánulni.

 

 • Olyan gyakorlatkészletet és segítői szemléletet sajátítasz el, amely segítségével a beszélgetőtársad térképén dolgozol, és észreveszed, amikor a saját koncepcióidhoz nyúlsz.

 

 • Amikor elvégzed a tréninget, rendelkezel egy tanácsadói gyakorlatokból ​álló készlettel.

 • Szemléletváltást eredményez a tréning azáltal, hogy a csend, a figyelem, a megtartó tér erejét és képességét fejlesztjük.

 • A képzés során készek vagyunk használni az egyéni visszajelzéseket, amelyek segítségével biztonságos közegben fejlődünk.

 • A képzésen tanultakat  a meglévő, állam által elismert képesítéseden és kompetencia területeden belül használhatod

Hogyan zajlik?

Esetpéldák és a jelenlévők praxisából felmerülő kérdések mentén tanítjuk az egyes elméleti részeket, amelyeket elemenként kigyakorlunk. 

 

A saját élmény segíti, hogy megtaláld a jó arányt. A kliens és segítő párosát kiegészíti az observer személye, aki konkrét szempontok szerint, a tanulást segítő módon ad visszajelzést. A résztvevők egyaránt lesznek a gyakorlások során kliens, observer és segítő szerepében. A teljeskörű sajátélmény biztosítja a tanultak beépülését és megértését.

Kiknek ajánlom?

​Mindazon kollégák számára, akiket érdekel az integrál szemléletű jelenlét és folyamatvezetés.

 • pszichológusok, mentálhigiénés kollégák számára

 • coachok, mediátorok számára

 • tanároknak, lelki gondozást végzőknek

 • csoportokkal foglalkozóknak

 • egészségügyi dolgozóknak

 • testorientált megközelítések szakembereinek

 • pszichodramatistáknak

A tematikából:

 • Bizalom, avagy rapport építés – mit, miért, mikor és hogyan csinálj.

 • A megtartó erő, a figyelmi tér létrehozásának a lépései.

 • Követés – hogyan és mitől vagy éppen ott, ahol a kliens van.

 • Hogyan facilitálj és konfrontálj az érzelmek szintjén, nondirektíven.

 • Miből veszed észre, hol képes mélyülni a beszélgető partnered és mit tegyél
  vagy ne tegyél ilyenkor.

 • Hogyan illeszd be a saját gondolataidat, hogy az a folyamatot szolgálja.

 • Autoriter szakember jelenlétből a kísérő, egyenrangú kapcsolatba.

 • Tiszta Kommunikáció alapjai

Képzés díja és
időpontok

A program létszámkorlátos, hogy hatékonyan, gyakorlatorientáltan tanulhass.  

A képzés nyilvántartási száma: K/2023/186591

2024-es képzés időpontjai: 2024 február 23., március 22., április 26., május 31., június 28., szeptember 27., október 25., 10:30 - 15:00 ig

Helyszín:

Buda, a pontos helyszín egyeztetés alatt van

 

A képzés díja két részből áll:

 • 60 000 ft regisztrációs díj, amely a jelentkezéskor fizetendő.

 • 180 000 ft tandíj, amely 2024. február 15-ig fizetendő. 

A befizetett összegek visszatérítésére nincs módunk. Kérünk, hogy ezt vedd figyelembe a jelentkezésedkor. A tréningről alanyi áfamentes számlát állítok ki, magánszemélyek részére. 

ajanlasok

Ajánlások

„Számomra hiánypótló volt ez a tréning társadalmilag is és a magam számára is. A tréning során tudatosítottam az eszköztáramat.

A coachingban azt éreztem, én csak beszélgetek. És most tudom, hogy ebben az élményben mi az, ami eszköz és kinyílt számomra ez a folyamat. Nagyon komoly dolog.”

Kleh Reinle István, coach

”Kíváncsian jöttem. Minden egyes alkalommal feltöltődtem. Az egyensúlyt éreztem végig, ahogy a témák egy nap során megszülettek és egyensúly volt az elmélet és gyakorlat között is. Ez a kultúra része és mindenkinek tanulnia kellene, függetlenül attól, milyen szakmában dolgozik, mert a kapcsolatainkat is átitatja, másrészt visszahat a személyiségünkre. Én hálás vagyok.”

Polinger Beatrix, logopédus, gyógypedagógus

"Sokat kaptam. Az elejétől rácsodálkoztam, mennyi minden van még. Jó volt elméletben és aztán gyakorlatban megtapasztalni. Visszagondoltam ma arra, hogy ahol most dolgozom, miért vagyok magabiztosabb és lehet, hogy ettől." - Márti néhány hete dolgozik új munkahelyén mentálhigiénés szakemberként."

Farkas Márta, mentálhigiénés szakember

A mediációs eszköztáramat szerettem volna bővíteni és nekem ez nagyon jó volt. Másként látok dolgokat.

El tudom mélyíteni a beszélgetést

és elvezetni őt a saját szükségletéhez. Jól kiegészítette a mediációs gyakorlatomat.”

 

Bokor Beatrix, jogász, mediátor

„Az a tapasztalatom, hogy az

én területemen nagyon szépen megtanulunk mindent, de a kommunikációhoz egy cseppet sem nyúlunk. Az én szakmai eszköztáramban nagy hiánypótlást adott.”

Csikyné B. Katalin, kineziológus

”Nagyon érdekesen, jó arányban adtátok át az anyagot, pont jó arányban volt a gyakorlat és az elmélet elegye. Amit adott, az a bátorság. Megjött bennem az elköteleződés a saját utam felé. Élveztem nagyon.”

Pilisi Konrád, coach

Jelentkezés

A  gombra kattintva találod a jelentkezési űrlapot és a fizetési módokat

A tréning vezetője

DSCF2536.JPG

integrál szemléletű mentálhigiénés szakember, pszichodráma vezető, az Integrál Akadémia tanára

jelentkezes
bottom of page