top of page
62423.jpg
fotelprojekt_logo_CMYK.png
Start_content_reading
Watercolor Brush 10

honnan indultunk?

A Fotel Projektet 2017-ben hoztuk létre, a mentális egészség megőrzése és a megelőzés céljából, hogy az utcákon örömteli, kiegyensúlyozott, kiteljesedett emberekkel találkozzunk nap-mint nap.

Tavasszal, nyáron és ősz elején időről-időre kitelepülünk egy - egy közkedvelt szabadtéri helyszínre, ahol az emberek szeretnek ücsörögni, beszélgetni, időt tölteni. A egyik legalapvetőbb szükségletünk, hogy megosszuk egy másik emberrel, hogy mit gondolunk magunkról és a világról, mit érzünk. Ezt a szándékot támogatjuk a segítő beszélgetésekkel, ahol szakembereink a beszélgető partnerei bárkinek, aki beül a piros fotelbe. A lehetőség tehát adott, hívunk, kóstolj bele, próbáld ki, ülj le és beszélgessünk.

 

Watercolor Brush 15

mi a célunk?

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a pszichológia széles tárházára, a módszerek sokaságára, a segítőként dolgozók természetes, emberi jelenlétére. 

Küldetésünk részét képezi, hogy felszabadítsuk a pszichológusok, segítők körüli évtizedes, esetleges negatív beidegződéseket és közel hozzuk az önismereti utakat, mint az önsegítés, felelősségvállalás lehetőségét. 

 

Úgy hisszük, hogy életünk értékei, örömtelisége elsősorban az emberi kapcsolódásaink minőségén múlik. Amikor az élethelyzeteink, nehézségeink úgy kívánják, merjünk segítséget kérni, változtassunk, merjünk beszélgetni, megnyílni, szembenézni és ezáltal meghaladni. A mai pszichológia és mentálhigiéné sok lehetőséggel rendelkezik, amelyben mindannyian megtalálhatjuk a hozzánk közel álló irányzatokat, módszereket. S mindez Közkincs s nem csupán Úri Huncutság!

Image by Dan Cristian Pădureț

Az eseménysorozat mottója:

ülj le és mesélj!

Gyere, ülj be a piros fotelbe és oszd meg velünk, amit szeretnél,

egyszerűen meséld el mi van veled éppen. Beszélgessünk!

2017 óta minden évben megmutatjuk nemtől, kortól függetlenül az érdeklődőknek a segítőhöz járás támogató, tiszta légkörét.  2019-ben pedig országos eseménysorozattá formáltuk a Fotel Projektet, amely során 8 városban voltunk elérhetőek. A programhoz országszerte csatlakoztak pszichológus, mentálhigiénés kollégák. 

205_edited.png

fotel projekt rendezvényeken

A Fotel Projekt szívesen tesz eleget olyan meghívásoknak, ahol kulturális - társadalmi- közművelődési, -művészeti rendezvényekhez kapcsolódhat.

fotel projekt
business

2022. - től új célkitűzésünknek adunk teret, a lelki egészség megőrzését vállalati környezetben is szeretnénk elérhetővé és természetessé tenni.

 

Egy olyan rendszer felépítésébe kezdünk, amely biztosítja a munkavállalóknak, hogy a mentális egészség, mint erőforrás megjelenjen a hétköznapokban, a munkahelyi környezetben, támogatva azt az egyre szélesebb körű társadalmi felelősségvállalást, hogy az embert nem csak, mint feladatát elvégző személyt, hanem mint különböző élethelyzetek, nehézségek megélőjét nézzük és adott helyzetben segítséget, lehetőséget biztosítunk neki, ezek leküzdésére, megváltoztatására a lelki egészség visszaállítására munkahelyi szolgáltatás formájában.

Így született meg a Fotel Projekt a Munkahelyen

Egyszerű formákkal és megoldás módokkal dolgozunk együtt vállalatokkal. A lelki és mentális egészség kérdéseiről, a kihívásokról és a problémákról természetes módon beszélünk. 

Lehetővé tesszük, hogy felismerés, felvállalás közös ügy legyen, hiszen ezek a kérdések mindannyiunkat érintenek.

Watercolor-Paint-Transparent-Background.png
armchair-chair-furniture-1629465471rHG.png
abstract-background-illustration-watercolor-blue-green.jpg

a fotel projekt alapítói és szakmai vezetői

DSCF2576 (1).JPG

integrál szemléletű mentálhigiénés szakember, pszichodráma vezető

IMG_0048 (1).jpeg

Pilisi Konrád

integrál szemléletű coach

  • Facebook
Kapcsolat
bottom of page