SEGÍTŐ SZAKEMBEREK 

KOMMUNIKÁCIÓ 

TRÉNINGJE

Tréning hivatásos és alternatív megközelítésekkel dolgozó

segítő szakembereknek

A segítő beszélgetés

Vannak olyan készségek és emberi alap attitűdök, amelyek segítenek, hogy jól kapcsolódjunk egymáshoz. Akik rendelkeznek ilyenekkel, ösztönösen és természetesen használják ezeket. Ha te ilyen területen dolgozol, akkor ezek a belső beállítódások valószínűleg meghatározó szerepet játszanak nálad is. Vannak olyan ismeretek, melyek a beszélgetőpartner mély megértéséhez, az összhang eléréséhez segítenek hozzá és támogatják a feldolgozás folyamatát.

 

A program célja, hogy olyan eszköztárral gazdagítsa a segítő szakembereket, amelyekkel tudatosan és célirányosan alakítják a segítő folyamatot. Támogatják a kapcsolat kialakulását, közelebb kerülnek a segített nehézségeinek megértéséhez és a feldolgozáshoz.

 

​Praktizáló szakemberként a tréning anyagát, azaz a segítő beszélgetés alapjait és a rá épülő haladó technikákat a Terápiás Kommunikáció tantárgy keretében 2015 óta tanítom az Integrál Akadémián. Valamint Gánti Bence, a téma kidolgozójának támogatásával ötödik alkalommal hozom az intézmény falain kívülre a képzést az egyéb területeken praktizáló, továbbképzésre nyitott kollégák és társszakmák számára.

 

Miről szól a tréning?

A tananyag humanisztikus pszichológiai, Rogersi, NLP-s és keleti hagyományok alapjain nyugszik.

Egy komplex ezközrendszert ad át, amely segítségével hatékonyan, a szakterületednek megfelelő mélységben használhatod az elsajátított tudást. Az egyes elemek egymásra épülnek. 


A tréning specialitása, hogy olyan apró mozzanatokat, finomságokat gyakorlunk ki, amelyeket nem magyaráznak el és mutatnak meg a szakképzések. A különböző szakterületekbe azonnal beépíthető eszközök mintegy alapjai lesznek a meglévő módszertanodnak és ezekkel az alapokkal kiegészülve finomodik a szakmai kommunikációd, növekszik a jelenléted mélysége és hatékonyságod a munkád során.
 

"Az az idő, amit hivatásunk gyakorlásában töltünk, az önzetlenség, tudatosság, intuíció, a feltétel nélküli pozitív elfogadás, a nyíltszívűség, erőszakmentesség és a mélyebb intimitás perceivé válnak. A tréning elvezet ahhoz, hogy megerősítsük magunkban ezeket a kvalitásokat." – Gánti Bence

Mit sajátítasz el?

Íme néhány készség, amellyel a tréning végén gazdagodsz:

 • Képessé válsz érzékelni, facilitálni és a flow elv alapján együtt áramlani azzal ​a folyamattal és tartalommal, amely a beszélőből szeretne megnyilvánulni.

 

 • Olyan gyakorlatkészletet és segítői szemléletet sajátítasz el, amely segítségével a beszélgetőtársad térképén dolgozol, és észreveszed, amikor a saját koncepcióidhoz nyúlsz.

 

 • Amikor elvégzed a tréninget, rendelkezel egy tanácsadói gyakorlatokból ​álló készlettel.

 • Szemléletváltást eredményez a tréning azáltal, hogy a csend, a figyelem, a megtartó tér erejét és képességét fejlesztjük.

 • A képzés során készek vagyunk használni az egyéni visszajelzéseket, amelyek segítségével biztonságos közegben fejlődünk.

Hogyan zajlik?

Esetpéldák és a jelenlévők praxisából felmerülő kérdések mentén tanítjuk az egyes elméleti részeket, amelyeket elemenként kigyakorlunk. 

 

A saját élmény segíti, hogy megtaláld a jó arányt. A kliens és segítő párosát kiegészíti az observer személye, aki konkrét szempontok szerint, a tanulást segítő módon ad visszajelzést. Minden technika gyakorlásakor leszel kliens, observer és segítő szerepében is. A teljeskörű sajátélményed biztosítja a
tanultak beépülését.

Kiknek ajánlom?

 • tanároknak, lelki gondozást végzőknek

 • coachok, életmód tanácsadók, mediátorok számára

 • pszichológusok, mentálhigiénés kollégák számára

 • csoportokkal foglalkozóknak

 • egészségügyi dolgozóknak

 • testorientált megközelítésekkel dolgozóknak

 • olyan laikusoknak, akik nyitottak a téma iránt

A tematikából:

 • Bizalom, avagy rapport építés – mit, miért, mikor és hogyan csinálj.

 • A megtartó erő, a figyelmi tér létrehozásának a lépései.

 • Követés – hogyan és mitől vagy éppen ott, ahol a kliens van.

 • Hogyan facilitálj és konfrontálj az érzelmek szintjén, nondirektíven.

 • Miből veszed észre, hol képes mélyülni a beszélgető partnered és mit tegyél
  vagy ne tegyél ilyenkor.

 • Hogyan illeszd be a saját gondolataidat, hogy az a folyamatot szolgálja.

 • Autoriter szakember jelenlétből a kísérő, egyenrangú kapcsolatba.

 • Tiszta Kommunikáció alapjai

A program létszámkorlátos, maximum 12 fő, hogy hatékonyan, gyakorlatorientáltan tanulhass, ezért – ha meghoztad a döntésedet a részvételedről – érdemes lefoglalnod a helyedet. 

Időpontok: 

Őszi képzés:

 • 2019. szeptember 21., október 5., október 26., november 23.,

 • 2020 január 11., 9:30-tól 17:00-ig, Budapest, 12. kerület, Márvány Központ

Részvételi díj:

 

90 000 Ft  (2571 ft/akadémiai óra)

A díj első részlete 30 000 Ft, amit a jelentkezésedkor kérjük utalj át, ezzel válik érvényessé a regisztrációd.

Visi Márton Gergely, MagNet Bank: 

16200151 - 18522921 - 00000000

A díj második részlete az első napon készpénzben fizetendő. 

25 év alatti, diákigazolvánnyal rendelkező hallgatók számára 10% kedvezményt biztosítunk. A befizetett összeg visszatérítésére nincs módunk. A tréningről oktatás tevékenységgel megjelölt, alanyi áfamentes számlát állítunk ki.

Ajánlások

„Számomra hiánypótló volt ez a tréning társadalmilag is és a magam számára is. A tréning során tudatosítottam az eszköztáramat.

A coachingban azt éreztem, én csak beszélgetek. És most tudom, hogy ebben az élményben mi az, ami eszköz és kinyílt számomra ez a folyamat. Nagyon komoly dolog.”

István, coach

”Kíváncsian jöttem. Minden egyes alkalommal feltöltődtem. Az egyensúlyt éreztem végig, ahogy a témák egy nap során megszülettek és egyensúly volt az elmélet és gyakorlat között is. Ez a kultúra része és mindenkinek tanulnia kellene, függetlenül attól, milyen szakmában dolgozik, mert a kapcsolatainkat is átitatja, másrészt visszahat a személyiségünkre. Én hálás vagyok.”

Bea, logopédus, gyógypedagógus

"Sokat kaptam. Az elejétől rácsodálkoztam, mennyi minden van még. Jó volt elméletben és aztán gyakorlatban megtapasztalni. Visszagondoltam ma arra, hogy ahol most dolgozom, miért vagyok magabiztosabb és lehet, hogy ettől." - Márti néhány hete dolgozik új munkahelyén mentálhigiénés szakemberként."

Márti, mentálhigiénés szakember

A mediációs eszköztáramat szerettem volna bővíteni és nekem ez nagyon jó volt. Másként látok dolgokat.

El tudom mélyíteni a beszélgetést

és elvezetni őt a saját szükségletéhez. Jól kiegészítette a mediációs gyakorlatomat.”

 

Beatrix, jogász, mediátor

„Az a tapasztalatom, hogy az

én területemen nagyon szépen megtanulunk mindent, de a kommunikációhoz egy cseppet sem nyúlunk. Az én szakmai eszköztáramban nagy hiánypótlást adott.”

Kati, kineziológus

”Nagyon érdekesen, jó arányban adtátok át az anyagot, pont jó arányban volt a gyakorlat és az elmélet elegye. Amit adott, az a bátorság. Megjött bennem az elköteleződés a saját utam felé. Élveztem nagyon.”

Konrád, terápiában sok éve dolgozik magán, szakmai képzésbe készül:

Jelentkezés

A jelentkezésedkor írd meg, milyen alap, -módszerspecifikus képzettséged van, akár folyamatban pl.: coach, kommunikációs szakember, tréner, kineziológus stb.

Kérdésed van? Írj nekünk!

DSCF2536.JPG

Tóth Szilvia

integrál szemléletű mentálhigiénés szakember,

pszichodráma vezető

toth.szilvia@integralmentoring.hu

06-70-230-5323

Az Integrál Mentoring Mentálhigiénés és Továbbképző Központ és a Márvány Központ tulajdonosai és szakmai vezetői.

Köszönjük jelentkezésed! Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!